Menu
Goulash uit de snelkookpan
Ingrediënten
- 750 g Goulashvlees
Bereiden
Snijd het vlees in dobbelstenen. Pel en snipper de ui. Laat de boter in de snelkookpan bruin worden en wacht tot het schuim is weggetrokken. Bak het vlees op hoog vuur, al omscheppend, bruin. Draai het vuur laag, schep de uisnippers en het paprikapoeder door het vlees en bak ze 2 minuten mee. Roer de bloem, de tomatenpuree en wat zout, peper en kummel door het vlees en meng alles goed door elkaar. Voeg al roerend 1/4 l warm water toe en breng de pan onder druk 2 en houd hem gedurende 20 minuten onder deze druk. Voeg naar smaak eventueel zout, extra peper of paprikapoeder toe en bind de goulash met de met water gladgeroerde maizena. Serveer met gekookte aardappelen of rijst en komkommersla of Witte koolsalade
Materialen
750 g goulashvlees of mager rundvlees - 1 grote ui - 40 g boter - 1 eetlepel milde paprikapoeder - 1 eetlepel bloem - 1 klein blikje tomatenpuree - zout - peper - kummel - 1 eetlepel maizena