Menu
Rode kool met appel uit de snelkookpan
Ingrediënten
- 1 kg rode kool
- 1 ui
- 2 zure appels
Bereiden
Een rode kool zelf snijden en schaven (voorgesneden kan ook)en wassen. Giet een paar kopjes water in de snelkookpan en doe de kool erbij. Vervolgens een flinke ui schoonmaken en goed fijnsnipperen, de appels schillen en in stukjes snijden en de peperkorrels kneuzen. Dit met de kruiden, de boter, een scheutje bessensap, suiker, kaneel en naar smaak het zout bij de kool doen. Roer alles goed door elkaar en sluit het deksel. Breng dit aan de kook tot de kooktijd is ingegaan en laat dan nog 9 minuten doorkoken onder druk 1. Dan de pan onder de koude kraan houden en het deksel openen. Mocht de groente nog iets te nat zijn, bind haar dan met een lepeltje aangelengd aardappelmeel.
Materialen
15 vers gemalen peperkorrels - 1/2 theelepel gemalen kruidnagels - 1 vingergreep tijm - 2 blaadjes laurier - 3 theelepels kaneel - 1 eetlepel suiker - 50 g boter - 1/2 dl bessensap - zout - aardappelmeel