Menu
Franse kip uit snelkookpan
Ingrediënten
- 1 kip in 8 stukken of 1.2 kg poten
- 30 g boter
- 1 el bloem
- 8 plakken bacon
- 8 takje tym
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 2 tomaten
- 250 cl witte wijn
- 20 groen olijven zonder pit
Bereiden
Leg op elk stuk kip een takje tijm en een plak bacon. Omwikkelen met het bindtouw. Smelt de boter in de snelkookpan. Haal de kip door de bloem en bak hem goudbruin. Voeg de gesnipperde ui toe en meng dit goed door elkaar. Voeg daarna de knoflook, de ontvelde en in stukken gesneden tomaten, zout en peper toe. De pan sluiten en vanaf het moment dat de druk is bereikt het geheel 10 minuten zachtjes laten koken onder druk 2. Doe daarna de olijven in een steelpannetje met koud water en breng dit aan de kook om het zout eruit te halen. Open de snelkookpan als de kooktijd verstreken is en voeg de uitgelekte olijven toe. Sluit de snelkookpan en laat het geheel nog 5 minuten onder druk koken. Voor het serveren het touw verwijderen en eventueel wat braadjus over de kip schenken
Materialen
1 ui - 3 teentjes knoflook - 2 tomaten - 2 1/2 dl droge witte wijn - 20 groene olijven zonder pit - zout en peper - bindtouw