Menu
Lamsragout uit snelkookpan
Ingrediënten
- 600 g Lamsvlees
- 1 ui
- 2 tl tomatenpuree
- 1 tomaat
- 40 g boter
- 1 el bloem
- 50 cl slagroom
- 1/2 tl marjolein
Bereiden
Het in blokjes gesneden lamsvlees kruiden met peper uit de molen, marjolein en zout. Strooi er een halve lepel bloem over en meng het goed door elkaar. De boter in de snelkookpan uit laten bruisen en daar de blokjes vlees in aanbakken. Fruit de gesnipperde ui en de tomaat in grove stukken op het laatste moment met het vlees mee en voeg er een halve eetlepel tomatenpuree aan toe. Blus het geheel met een kopje water en roer het op een matig vuur tot een gladde niet te dikke ragoût. Sluit het deksel van de pan en laat de ragoût 15 minuten, druk 1 of 12 minuten, druk 2 zachtjes doorpruttelen vanaf het moment dat de druk is bereikt. Roer, als de ragoût gaar is er een scheutje room door en breng op smaak met zout.
Materialen
SNELKOOKPAN: