'Visite, ....Rollade uit de oven', van Markied

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 21-02-2020 | 16 keer bewaard

Ingrediënten

  • rollade van 750 g en ......

Bereiden

Een recept waar je voor de dag mee kan komen als er visite komt eten. Eenvoudig en als de gasten er zijn hoef jij niet meer in de keuken te staan, want de oven doet zijn werk. Het resultaat... een heerlijke rollade met Hollandse groente en champignons - rollade van 750 g 2 tenen knoflook olijfolie 2 grote winterwortels broccoli 250 g, in roosjes krieltjes 500 g doosje gemengde Hollandse champignons ongezouten cashewnoten (zee)zout vers gemalen peper rozemarijn, bij voorkeur 2 takjes verse rozemarijn ½ glas droge witte wijn - Laat het vlees op kamer temperatuur komen. Pers de knoflook en roer dit door 4 eetl olijfolie. Verwarm de oven voor op 200°. Maak de groente schoon en snijd de wortels in stukjes. - Smeer de rollade in met de olie. Leg hem in een braadslede of ovenschaal. Zet de schaal in het midden van de oven en braad de rollade in 70 minuten gaar. Draai de rollade wel regelmatig om, zodat hij mooi gelijk gaar en bruin wordt. Bestrijk bij het draaien van de rollade de rollade weer in met de knoflook olie. - Als de rollade 35 minuten in de oven staat, voeg je de groente, champignons, cashewnote toe. Giet het restant olie over de rollade en besprenkel de groente met de witte wijn. Voeg verder zout en peper toe. En steek de rozemarijn ertussen. Schep af en toe de groente om. - Een appel/veldsla-salade smaakt hier lekker fris bij.

Bronvermelding