Stamppot met witlof en geitenkaas

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • witlof

Bereiden

500 g witlof 750 g aardappels (afkokers) zout 1 bosje lente/bosuitjes 250 g zachte geitenkaas 25 g boter 1 afgestreken eetl. suiker 1 eetl. citroensap ca. 125 ml warme melk Voorbereiding: Snijd de schoongemaakte lof in de lengte enkele malen door. Snijd de geschilde aardappels in stukken. Maak de lente/bosuitjes schoon. Snijd de uitjes, inclusief het mooie groene loof in ringen. Snijd de geitenkaas, die zacht of pittig van smaak kan zijn, in stukjes. Bereiding: Kook de aardappels gaar in iets gezouten water. Bak intussen in een koekenpan de lofrepen in de boter gedurende een minuut of vijf. Roer de suiker en het citroensap door de lof. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Stamp ze fijn en roer met een houten lepel de warme melk door de aardappels. Zet de pan met puree op een warmhoudplaatje op een laag vuur. Schep de gebakken lof, de geitenkaas en lente/bosuitjes door de puree. Warm de stamppot nog even goed door. Dien meteen op. Suggestie: Strooi grofgehakte cashew- of pecannoten over de stamppot.

Bronvermelding