'Zuurkool met kip uit de Römertopf', verz. door Jay

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 19-02-2019 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g zuurkool en .......

Bereiden

1 gele paprika 1 rode paprika 500 g zuurkool 6 jeneverbessen zout, versgemalen peper 1 eetl boter of margarine 2 dl appelsap 4 kippenpoten 2 tl paprikapoeder - Römertopf weken volgens gebruiksaanwijzing. Paprika's in kleine stukjes snijden. Zuurkool met 2 vorken uit elkaar trekken. Peper erboven malen. Paprika en jeneverbessen erdoor scheppen. Römertopf invetten. Zuurkoolmengsel erin scheppen. Appelsap erover schenken. - Van kip vel verwijderen. Inwrijven met zout, peper en paprikapoeder. Kip op zuurkool leggen. Deksel erop leggen. In midden van oven schotel in 1,5 uur gaar laten worden. Geef er gekookte aardappelen bij.

Bronvermelding