'Wan Tan soep', verz. door Wim

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 13-01-2020 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 900 ml kruidige kippenbouillon en .......

Bereiden

900 ml kruidige kippenbouillon 1 portie Wan Tans met varkensvlees 4 eetl soyasaus 2 eetl fijn gesneden sla-uitjes 2 eetl fijn gesneden rode paprika - Bereid de basisbouillon en schep na het zeven het overtollige vet eraf. Verwarm de bouillon in de wok op een matig vuur. Voeg er naar smaak soyasaus aan toe. Aan de kook brengen, gas lager zetten. De Wan Tans in de bouillon doen en 5 minuten zachtjes laten koken. Voortdurend roeren om samenklonten van de Wan Tans te voorkomen. - Voor het opdienen de fijn gesneden sla-uitjes en paprika over de soep strooien of er apart bij serveren. - Serveren: Het is het leukst als u het serveert in Chinese soepkommen met de bijbehorende lepels en stokjes voor de Wan Tans.

Bronvermelding