Rode bessen siroop

Anders, Drankje, 20 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 720 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 29-06-2009 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kilo Rode Bessen
  • 1 1/2 kilo suiker

Bereiden

Bessen wassen en met steeltjes en al in grote pan doen. Bessen kneuzen en zoveel water erbij doen zodat ze net onder staan. Al roerende verwarmen en 10 min. tegen de kook aan houden. Vergiet bekleden met schone natgemaakte kaasdoek en hierin de vruchten met aanhangend sap minimaal 12 uur uitlaten lekken. Het vruchtensap afmeten en per liter sap 1 1/2 kg suiker gebruiken. Hte citroenzuur in een beetje kokend water oplossen en af laten koelen.Suiker en koude citroenzuur bij het koude sap doen en al roerende de suiker op laten lossen, niet meer verwarmen . zodra de suiker is opgelost de siroop overdoen in de schoongemaakte flessen,afsluiten en koel en donker bewaren.

Materialen

Grote Pan ,vergiet,kaasdoek, schone flessen, trechter

Bronvermelding