Aardappel-ui gratin met camembert (genieten maar)

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Hollands.
Wachten: 45 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 02-11-2009 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gram voorgekookte aardappelschijfjes
  • 4 flinke uien
  • 250 gram camenbert
  • 1 ei
  • 2 dl slagroom
  • 1 dl melk
  • 20 gram boter
  • peper en zout en nootmuskaat

Bereiden

Oven voorverwarmen op 200 graden Uien pellen en in dunne ringen snijden Grootste deel van de boter verhitten en uiringen hierin glazig bakken. Vuurvaste schaal in vetten met restant boter Afwisselend laagje aardappelplakjes en laagje uienringen in de schaal leggen. elke laag kruiden met peper, zout en wat nootmuskaat Ei loskloppen met melk en room en over de aardappelen gieten. Schaal afdekken. In het midden van de voorverwarmde oven ongeveer 35 min. bakken. Camenbert in dunne plakjes snijden. Schaal uit de oven halen en camenbert plakken hierover verdelen. Nog ongeveer 10-15 min. in de oven tot de camenbert begint te kleuren. Lekker met een salade.

Materialen

pan kom garde oven ovenschaal met deksel of aluminiumfolie

Bronvermelding