Aardappelpuree gehakt ovenschotel

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 16-06-2009 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gram aardappelen

Bereiden

Ingrediënten 750 g aardappelen, zout, 2 kleine courgettes, 3 tomaten, 2 uien, 4 tenen knoflook, 30 g boter, 500 g rundergehakt, 2 el olijfolie, 1 el fijngesneden bladpeterselie, peper, 1 dl droge witte wijn, 125 ml slagroom, 50 g parmezaanse kaas , mespuntje nootmuskaat Voorbereiding Aardappelen schillen en wassen, snijd ze in vieren en kook ze +/- 20 min. Was de groente. Snij de courgettes in rondjes, tomaat in kleine stukken, uien en knoflook pellen en zeer fijn snijden

Materialen

Bereidingswijze Doe wat olie in de pan en rul het gehakt. Voeg courgette, uien en knoflook toe en bak nog 2 min. om en om. Voeg tomaat, peterselie en wijn bij het vleesmengsel, deksel half op de pan en stoof het 20 min.Oven voorverwarmen op 180 graden. Aardappelen afgieten en stampen tot puree, naar smaak wat zout. Meng boter en slagroom. Voeg de aardappelpuree in de ovenschaal en egaliseer het, doe het gehaktmengsel er bovenop en giet slagroom-boter mengsel er overheen, strooi royaal wat parmesaanse kaas er overheen, naar smaak wat zout, peper en nootmuskaat. Schuif het aardappel-gehaktmengsel in de oven en bak het in 30 min. goudbruin

Bronvermelding