Aardappelcroquetten (die moet je proeven)

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 24-06-2009 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kilo bloemige aardappels
  • peper en zout
  • 1 dl room
  • 2 eidooiers
  • bloem om doorheen te halen
  • 50 gram boter
  • evt. 50 gram parmezaanse kaas

Bereiden

Kook de aardappels gaar, het liefst in de stoompan, maak er puree van. Roer de room met de 2 eidooiers door de puree.Wrijf de handen in met bloem en maak van het mengsel kleine croquetjes. Bak ze bruin in de koekenpan, liefst in boter. Je kunt door het mengsel parmezaanse kaas mengen. eet smakelijk.

Materialen

pan of stoompan koekenpan

Bronvermelding