Venkelrisotto met garnalen

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 21-03-2016 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 venkelknollen
  • 2 sjalotten
  • zout en peper
  • 250 gram risottorijst
  • 200 gram garnalen
  • 15 gram boter
  • 6-7 dl bouillon
  • 2.5 eetlepel olie

Bereiden

Snijd de venkel in kwarten, snijd het loof eraf en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in stukjes. Pel en snipper de sjalotten. verhit de olie en fruit de sjalotjes 1 minuut. Roer de rijst erdoor. zodat de korrels glanzen. Voeg 6 dl. bouillon en de venkel toe. Kook de risotto in 20-25 minuten gaar. Voeg eventueel bouillon toe als het gerecht te droog wordt. Risotto moet smeuïg zijn.Breng het gerecht met zout en peper en dille op smaak. Roer de helft van de garnalen en de boter erdoorheen. Serveer direct. Garneer op het bord met de rest van de garnalen en evt. wat gerookte zalm.

Bronvermelding