(Kerst)boompje van frambozen

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 15 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 27-12-2005 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 220 gram suiker
  • 400 gram boter
  • 600 gram gezeefde bloem
  • 1 ei
  • 200 gram slagroom
  • 100 gram frambozenpuree
  • 400 gram frambozen
  • 1 potje frambozenconfituur

Bereiden

Oven voorverwarmen op 160 gr.C. 200 gram suiker, boter en ei mengen, dan gezeefde bloemen erdoor mengen. Het boterdeeg dun uitrollen en op de bakplaat leggen. 15 minuten bakken in oven. Direct na het bakken van iedere maat 4 rondjes uitsteken. Slagroom en 20 gram suiker stijfkloppen. Frambozenpuree erdoor mengen. Grootste deegrondje in het midden bespuiten met frambozenvulling en rondom frambozenplaatsen. Volgende maat deegrondje erop leggen en zo verder opstapelen. Eindigen met 1 framboos bovenop. Frambozenconfituur licht verwarmen in pan. Boompje op bord plaatsen en met lepel frambozenconfituur eromheen decoreren. Boompje licht bestuiven met poedersuiker.

Materialen

mixer bakplaat uitsteekvormpjes (rond model in 3 of 4 verschillende maten)

Bronvermelding