Frambozenparfait met dakje van witte chocolade

Anders, Nagerecht, 12 personen, Anders.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 180 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 26-05-2006 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram frambozen (AH diepvries)
  • 150 gram frambozen vers (voor garnering)
  • 125 gram suiker
  • 2 cups gepasteuriseerd eigeel (danegg)
  • 1 cup gepasteuriseerd eiwit (Danegg)
  • 400 ml slagroom
  • 150 gram witte chocolade
  • 12 blaadjes verse munt

Bereiden

Komt uit Allerhande 15 2004 Voorbereiden (enkele uren tot dag tevoren, hou rekening met 3 uur ontdooitijd en 3 uur in diepvries): Frambozen in doos in 3 uur bij kamertemperatuur laten ontdooien. Indien geen verse frambozen voorradig, dan 12 frambozen achterhouden voor de garnering. De ontdooide frambozen boven kom met bolle kant van (jus)lepel door zeef wrijven, zodat pitjes achterblijven. Helft van suiker door frambozenpuree roeren. In grootste kom eigeel met mixer luchtig kloppen. Rest van suiker toevoegen en kloppen tot mengsel lichtromig en in volume verdubbeld is. In derde, vetvrije kom eiwit met mixer (met schone, vetvrije gardes) stijfkloppen. In vierde kom slagroom stijfkloppen. Eiwitschuim door eigeel scheppen. Slagroom en frambozenpuree erdoor spatelen en luchtig blijven omscheppen tot mengsel egaal roze is. Glaasjes tot rand met frambozenparfaitmengsel vullen. Glaasjes minimaal 3 uur in vriezer zetten. Chocolade in stukjes breken en in kom boven pan met zacht kokend water laten smelten. Telkens 1 volle eetlepel gesmolten chocolade als dun laagje over bevroren parfait uitstrijken (door kou wordt chocolade direct hard). Tot gebruik in diepvries terugzetten. Bereiden: Glaasjes 10 minuten voor serveren uit vriezer halen en eventueel op bordjes zetten. Bovenkant van parfaits versieren met apartgehouden of verse (dan 2 per glaasje) frambozen en blaadje munt.

Materialen

fijne zeef mixer 4 grote kommen 12 kleine glazen (inhoud 100 ml)

Bronvermelding