Aardappeltruffelgratins (AH nr.15 2004)

Anders, Bijgerecht, 12 personen, Anders.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappels (vastkokend)
  • 125 ml slagroom
  • 125 ml melk
  • 2 eierdooiers
  • 1 el truffelolie
  • 100 gram belegen kaas (geraspt)
  • 100 gram shii-take paddestoelen

Bereiden

voorbereiden (kan dag van tevoren): oven voorverwarmen op 175 gr.C. Muffinvorm invetten. Aardappels schillen en in hele dunne plakjes snijden. In schenkkan slagroom met melk en eierdooiers mengen. truffelolie erdoor kloppen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Aardappelschijfjes in kom met roommengsel en kaas omscheppen zodat elk plakje met vocht bedekt is. Aardappels over muffinvormpjes verdelen. Rest van roommengsel over aardappels schenken. Shii-take's in plakjes snijden en wat plakjes op elke vorm leggen. Muffins in het midden van de oven in ca. 30 min bakken. Uit de oven nemen, laten afkoelen en met aluminiumfolie afdekken. Bereiden: Oven voorverwarmen op 175 gr.C. Gratins (afgedekt met aluminiumfolie) 30 minuten in de oven verwarmen. Gratins uit de oven nemen en 5 minuten af laten koelen. Met mesje aardappelgratins langs rand van muffinvorm lossnijden. Met behulp van lepel gratins voorzichtig uit muffinvorm scheppen.

Materialen

muffinvorm voor 12 muffins, aluminiumfolie

Bronvermelding