'Hapjesfeest voor 50 gasten' 2

Anders, Hapje, 20 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 09-05-2015 | 139 keer bewaard

Ingrediënten

  • feta

Bereiden

MOUSSE VAN FETA MET RODE PAPRIKA 1 rode paprika 2 ? eetlepels olijfolie chilipoeder of cayennepeper (naar smaak) 250 gram feta Maak de paprika schoon en snij het vruchtvlees in blokjes. Verhit de olijfolie en fruit hierin de paprika samen met chilipoeder of cayennepeper zacht (plm. 10-25 minuten) op een lage warmtebron. Laat de paprika afkoelen. Verkruimel de feta. Doe de feta en de afgekoelde paprika met de olie in de mengkom van de keukenmachine of in het bakje van de staafmixer. Pureer dit tot een gladde egale massa. Proef even of er nog kruiden bij moeten! Lekker op toast of stokbrood ZALMMOUSSE MET ROOMKAAS 100 gram gerookte zalm in hele kleine stukjes 200 gram roomkaas (bijvoorbeeld Mon Chou) 2 eetlepels creme fraiche 2 eetlepels fijngehakte bieslook versgemalen peper Gerookte zalm met roomkaas vermengen (in keukenmachine) Op smaak maken met bieslook en peper. Lekker op toast of stokbrood. GEVULDE EITJES MET SANDWICHSPREAD (40 stuks) 20 eieren sandwichspread scheutje slasaus paprikapoeder of peterselie om te garneren Eieren hard koken. Eidooiers vermengen met zoveel sandwichspread en wat slasaus tot een smeuIg geheel ontstaat. Eieren hiermee vullen. Garneren met wat paprikapoeder of plukje peterselie. GEVULDE EITJES MET TONIJNSAUS ( 24 stuks) 12 eieren 1 groot blik tonijn op water 2 dl mayonaise 3 eetlepels gehakte bieslook zout, paprikapoeder bieslookstengels om te garneren Kook de eieren hard. Laat de tonijn goed uitlekken. Vermeng de tonijn met de mayonaise, bieslook, zout en paprikapoeder. Halveer de eieren en leg deze op de schaal. Schep op elk ei een schepje tonijnsaus. Garneer de eieren met paprikapoeder en sprietje bieslook. Kan 1 dag tevoren voorbereid worden en afgewerkt worden op de dag zelf. SPIESJES MET MOZZARELLA, RAUWE HAM EN DRUIVEN (plm. 36 stuks) 1 ? zakje minimozzarella blauwe druiven zonder pit 1 ? eetlepel witte balsamicoazijn 3 eetlepels olijfolie peper, zout 3 theelepels honing 1 theelepel oregano 100 gram rauwe ham Mozzarella uitlekken en halveren. Marinade maken van azijn, olie, peper, zout, honing en oregano. Mozzarella hierin minstens 4 uur marineren. Mozzarella uit laten lekken en halveren Aan cocktailprikker eerst blauwe druif, dan mozzarella, dan weer druif. SPIESJES MET MOZZARELLA EN GEDROOGDE TOMAATJES (plm. 36 stuks) 1 ? zakjes minimozzarella 1 potje gedroogde tomaatjes op olie (liefst van het merk Sacla) 1 ? eetlepels witte balsamicoazijn 3 eetlepels tomatenolie (van de gedroogde tomaatjes) peper, zout 2 theelepels honing 1 theelepel oregano Mozzarella uitlekken en halveren. Marinade maken van azijn, olie, peper, zout, honing en oregano. Mozzarella hierin minstens 4 uur marineren. Gedroogde tomaatjes goed uitlekken en afdrogen met keukenrol. In stukjes snijden. Mozzarella halveren. Aan cocktailprikkertje half bolletje mozzarella en stukje gedroogde tomaat. GEVULDE KERSTOMAATJES (DEEL MET PITTIGE KAASVULLING EN DEEL MET HOLLANDSE GARNALEN) (PLM. 50-60 stuks) In totaal nodig: 4 bakjes kerstomaatjes Kerstomaatjes uithollen en met de opening naar beneden op keukenpapier goed laten uitlekken. Kaasvulling: 8 Amsterdamse zoetzure uien (fijngehakt) 150 gram pittig geraspte kaas 6 eetlepels mayonaise 5 eetlepels scherpe mosterd 2 eetlepels fijngehakte bieslook Amsterdamse uien, geraspte kaas, mayonaise, mosterd en bieslook goed door elkaar mengen. Tomaatjes vullen met dit mengsel. Garneren met wat bieslook. Een lekker hapje en goed voor te bereiden! Het overige deel van de tomaatjes vullen met Hollandse garnalen

Bronvermelding