'Hapjesfeest voor 50 gasten' 1

Anders, Hapje, 20 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 01-04-2010 | 242 keer bewaard

Ingrediënten

  • feta
  • feta

Bereiden

HAM-KAASROLLETJES MET BOURSIN (plm. 40 stuks) 150 gram dungesneden jonge kaas 150 gram achterham (liefst rechthoekige plakken) 1 pakje boursin of een andere kruidenkaas met knoflook Plakken kaas (zonder korst) besmeren met boursin. Hierop een plakje ham. Voorzichtig oprollen. Op laten stijven in koelkast. Elk rolletje schuin in 5 stukken snijden . Vastzetten met een cocktailprikker. OMELETROLLETJES MET BOURSIN EN RAUWE HAM (plm. 36 stuks) 6 eieren peper, zout scheutje melk 1 eetlepel fijngehakte peterselie 150 gram roomkaas met kruiden en knoflook (bijv. boursin of AH) 150 gram rauwe Ardenner ham Eieren loskloppen met peper, zout, melk en fijngehakte peterselie. Omeletjes besmeren met roomkaas. Plakken ham erover verdelen. Omeletjes oprollen. Zijkanten schuin wegsnijden en rollen elk in 6 stukjes snijden. Vastzetten met een cocktailprikker ROLLETJES VAN FLENSJES MET TONIJNMOUSSE (plm. 48 stuks) 150 gram zelfrijzend bakmeel peper, zout 2 eieren melk boter om te bakken 2 blikjes tonijn op water 2 eetlepels creme fraiche 1 eetlepel mayonaise 2 fijngehakte augurkjes zout, peper Maak het beslag en bak hiervan 12 kleine flensjes. Vermeng de tonijn met de cr?me fraiche, mayonaise en augurkjes. Maak op smaak met peper en zout. Besmeer de flensjes met het tonijnmengsel. Laat opstijven. Snij de zijkanten weg. Snij de flensjes elk in 6 schuine stukjes. Zet vast met cocktailprikker. GEMARINEERDE CHAMPIGNONS (35-40 stuks) 500 gram kleine champignons 2 kruidenbouillontabletten 2 sjalotjes (gesnipperd) wijnazijn olijfolie peper, zout mespunt suiker 2 teentjes knoflook in plakjes gesneden tomatenrelish (AH) of tomatentapenade of rode pesto Champignons plm. 10 minuten zachtjes koken in kruidenbouillon met sjalotjes. Afgieten. Marinade maken van azijn, olie, peper, zout en wat suiker + 3 eetlepels tomatenrelish of tapenade of pesto. Plakjes knoflook toevoegen en alles goed door elkaar roeren. Champignons hierin een paar uur marineren. Prikkertje erin en smullen maar. AARDAPPELSALADE VAN VOORGEKOOKTE KRIELTJES(gegarneerd met zalm, paling en garnalen) 1,5 kg middelgrote aardappelen 4 kruidenbouillontabletten 1 ui 2 dl witte azijn 2 eetlepels suiker peper en zout 4 afgestreken eetlepels mayonaise 2 eetlepels magere kwark of yoghurt 4 eetlepels fijngehakte bieslook of peterselie Ui pellen en snipperen. Grote krieltjes eventueel doorsnijden. Wassen en opzetten met kruidenbouillontabletten en zoveel water dat de aardappeltjes net onder staan. Krieltjes met azijn en gesnipperde ui aan de kook brengen.Zodra ze koken gas uitdraaien en krieltjes in het vocht plm. 10 minuten laten afkoelen. Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken. Vermengen met de mayonaise en de gehakte kruiden. Heerlijk met een garnering van diverse vissoorten: 500 gram gerookte zalm, 500 gram paling en plm. 200 gram garnalen. De aardappelsalade kun je al een dag tevoren maken. Dezerekt dan goed door en is veel lekkerder. PLANKJE MET DIVERSE FRANSE KAASSORTEN, DRUIVEN EN WALNOTEN Onderstaande gerechten kunnen ruim tevoren worden gemaakt en worden ingevroren: KIPFILETSPIESJES (plm. 50 stuks) 1 kilo kipfilet SatEmarinade van Conimex olie cocktailprikkertjes Kipfilet in kleine stukjes snijden. Marinade maken volgens gebruiksaanwijzing. Door de marinade een paar eetlepels olie mengen. Aan elke cocktailprikker 2 stukjes kipfilet prikken. Oven voorverwarmen op 200 graden C. Op een met bakpapier bekleden bakplaat in het midden van de oven in plm. 15-20 minuten bruin en gaar bakken. Af en toe even omscheppen. Kan koud of warm worden opgediend. Lekker met pindasaus of chilisaus. PITTIGE GEHAKTBALLETJES (plm. 120 stuks) met pindasaus 2 kg mager rundergehakt pittige kruiden naar smaak Maak de gehaktballetjes en de pindasaus op je eigen lekkere manier. Op de tafels: schaaltjes met zoutjes 5 stokbroden

Materialen

Bronvermelding