Kruidnoten

Gebak, Hapje, 20 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 16-12-2004 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 g boter (zachte)
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetl. speculaaskruiden
  • 3 eetl. melk
  • 125 g bruine basterdsuiker
  • 1 mespunt zout

Bereiden

1. Oven voorverwarmen op 160C. 2. Meng in een kom de boter met de basterdsuiker, speculaaskruiden en het zout tot een gladde massa. 3. Zeef het bakmeel in de kom en voeg de melk toe. 4. Kneed de massa tot een glad deeg (voeg eventueel wat extra melk toe). 5. Laat het deeg in de koelkast 1 tot 2 uur opstijven. 6. Vorm van het deeg kleine balletjes; druk ze even in en leg de blokjes op een ingevette bakplaat. 7. Bak de kruidnoten in het midden van de oven in ca. 20 min. bruin. 8. Laat de kruidnoten daarna op een rooster afkoelen en bewaar ze in een goed sluitende trommel.

Materialen

Kom, zeef, bakplaat.

Bronvermelding