Ovenschotel met chines kool en Aardappel Anders

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 23-12-2005 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 stuk rode paprika
  • 1 stuk gele paprika
  • 1 stuk groene paprika
  • 500 gram gehakt halfom
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 stuk chinese kool
  • 700 gram panklare aardappelschijfjes
  • 1 pot Aardappel anders kruiden-knoflook

Bereiden

Oven voorverwarmen op 225 graden. Paprika's in kleine blokjes snijden. Chinese kool in reepjes snijden. Het gehakt in de olijfolie inde wok in 10 minuten rulbakken. Na 5 minuten de paprika toevoegen en meebakken. Eentueel zout en peper naar smaak toevoegen. Na de 10 minuten de chinese kool toevoegen en het geheel ca. 5 minuten roerbakken, zodat de kool wat geslonken is. De aardappelschijfjes in magnetron ca. 5 min voorkoken. De ovenschaal invetten en dan op de bodem een dun laagje aardappelschijfjes leggen. Daarbovenop de mix vam gehakt, paprika en chinese kool doen. Het geeel afdekken met de rest van de aardappelschijfjes. De aardappel Anders over de aardappels verdelen. Het geheel in ca. 45 minuten gaar laten worden.

Materialen

1 wok 1 ovenschotel inhoud 2 à 2,5 liter

Bronvermelding