'Aardappelcakejes', verz. door Hedy, Kerst

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 01-02-2019 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • pakje aardappelpuree en ......

Bereiden

pakje aardappelpuree, 3 dl melk, 2 eetl slagroom, 2 eieren, ½ eetl gedroogde oregano, peper, zout, 3 eetl pijnboompitten, 25 g boter, 2 eetl grof geraspte Parmezaanse kaas. - Bereid de aardappelpuree met de melk en 4 dl water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de slagroom, de eidooiers en de oregano erdoorheen, breng de puree op smaak met peper en zout en laat hem afkoelen. - Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en klop de eiwitten stijf. Spatel de eiwitten en de pijnboompitten door de afgekoelde puree. Vet 12 tot 16 kleine cakevormpjes of een muffinblik met 12 vormpjes in met boter. Verdeel het pureemengsel hierover en bestrooi het met de kaas en de rest van de boter in vlokjes. - Bak de cakejes in een voorverwarmde oven, 175°C, in ca 30 minuten goudbruin en gaar. Neem ze voorzichtig uit de vormpjes en leg ze op een schaal. Warm serveren.

Bronvermelding