Risotto met courgette

Rijst, Hoofdgerecht, 2 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 5 minuten, Wachten: 20 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 05-06-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1/2 duopak duopak gerookte spekreepjes
  • 1 ui
  • 1 zakje mozzarella
  • 1 eetlepel boter
  • 200 gram risottorijst
  • 2 tomaten
  • 600 ml kippenboullion

Bereiden

Snijd de ui in stukjes. Smelt de boter in de pan en bak hier de ui even in. Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels glanzen. Voeg een scheutje kippenboullion toe en laat zachtjes koken. Voeg steeds een beetje boullion toe tot de korrels al het vocht hebben opgenomen. Bak de spekreepjes 5 minuten en voeg de in stukjes gesneden courgette toe. Bak nog eens tien minuten. Snijd de tomaten en de mozzarella in stukjes. Voeg de spekjes, de courgette, de tomaten en de mozzarella toe aan de rijst. Breng op smaak met zout en peper. Garneer eventueel met wat Parmezaanse kaas.

Materialen

1 middelgrote pan, 1 koekenpan, snijmateriaal

Bronvermelding