Colifor rebozada (gefrituurde bloemkool)

Anders, Bijgerecht, 20 personen, Anders.

Laatst aangepast: 21-12-2005 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 grote bloemkool, in roosjes
  • 3,5 dl olie, om in te frituren
  • 2 citroenen, in vieren
  • voor het beslag:
  • 1,5 dl melk
  • 3 el witte wijn
  • 3 el olie
  • 1 groot ei, gesplitst
  • 1 tl gedroogde gist
  • 250 gr bloem

Bereiden

Maak eerst het beslag: doe de melk, wijn, olie, eidooier, gist en 1 tl zout in een kom. Meng alles goed met een houten lepel en voeg al roerend de bloem beetje bij beetje toe tot er een dun beslag is onstaan. Zet op een warme plaats en laat en een halfuur rusten. Snijd de steeltjes van de bloemkoolroosjes en leg de roosjes in een grote pan kokend water met zout. Brent aan de kook en laat 1-2 min. koken tot ze beetgaar zijn. Giet af en laat schrikken in koud water. Droog de roosjes op een theekdoel. Verhit de olie tot 180 °C in een frituurpan of hapjespan; een blokje brood warodt dan in ca. 20 sec. goudbruin. Klop het eiwit stijf en spatel het door het beslag. Doe dit pas op het laatste moment. Leg de bloemkoolroosjes een voor een op een lepel en doop ze in het beslag. Laat in de olie vallen; frituur niet meer dan vijf roosjes tegelijktijd. Schep ze zodra ze goudbruin zijn met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Houd ze warm tot alle roosjes zijn gefrituurd. Knijp de stukjes citroen erboven uit en serveer meteen.

Materialen

grote pan, om in te frituren Schuimspaan cocktailprikkers

Bronvermelding