Menu
Risotto met gepofte zoete knoflook, tijm, mascarpone, geroosterde amandelen en broodkruimels
Rijst, Hoofdgerecht, 6 personen, Italiaans.
Laatst aangepast: 19-11-2017 | 4 keer bewaard
Ingrediënten
- 1x het basisrecept voor risotto
Bereiden
1x het basisrecept voor risotto
2 grote bollen knoflook, in hun geheel en ongepeld
1 flinke handvol verse tijm, alleen de blaadjes
150 gedopte en gepelde amandelen, licht gemalen, geplet of gehakt
2 handen vol verse grove broodkruimels
Olijfolie
Zout
2 volle eetlepels mascarpone
Pof de hele knoflookbollen ongeveer 30 minuten op een bord in een oven van 230 graden, tot ze zacht zijn. Haal de tenen los en knijp de zoete inhoud eruit. Doe die bij de tijm die je aan het begin van fase 3 van het basisrecept voor risotto gebruikt. Rooster de amandelen en broodkruimels met een klein beetje olijfolie in een koekenpan tot ze krokant en goudbruin zijn. Breng ze op smaak met een beetje zout. Serveer de risotto met een klodder mascarpone erbovenop en strooi de amandelen en de broodkruimels eroverheen. Zalig.
Witte risotto met citroentijm, plakjes prosciutto, pecorine en verkruimelde geitenkaas
(Voldoende voor 6 personen)
1x het basisrecept voor risotto
2 flinke handen vol verse (citroen)tijm, alleen de blaadjes
125 g pecorino, geraspt
150 g geitenkaas, verkruimeld
8 plakjes prosciutto
Voeg aan het begin van fase 3 van het basisrecept voor risotto de citroentijm toe. Doe er de pecorino bij als je bij fase 4 de boter en de Parmezaanse kaas erdoor moet roeren. Leg de plakjes prosciutto er vlak voordat je gaat eten op en verkruimel de geitenkaas eroverheen. Bestrooi de risotto als je wilt nog net wat extra tijmblaadjes.
Bronvermelding
forum