Menu
Tiramisu di Daniëlle
Ingrediënten
- 500 gram mascarpone
- 4 verse eieren (maat L)
- 1 à 2 eetlepels warm water
- 100 gram fijne tafelsuiker
- 1 pak lange vingers
- 4 eetlepels Amaretto di Saronno
- 2 kopjes koude sterke koffie
- 1 eetlepel cacao
Bereiden
Zet extra sterke koffie en laat dit afkoelen.
Scheidt van de 4 eieren zorgvuldig het eiwit en de dooiers.
Klop alle eidooiers met de suiker en het warme water (niet heet!) schuimig
Meng de mascarpone er doorheen tot een glad mengsel
Klop in een schone, vetvrije kom de helft van het eiwit stijf
Spatel het eiwit luchtig door het mascarponemengsel
Meng de koude koffie met de Amaretto.
Doop de lange vingers in het koffiemengsel en bedek hiermee de bodem van de schaal
Breng vervolgens een laag mascarponemengsel aan
Herhaal dit en eindig met het mascarponemengsel
Laat het dessert in de koelkast minimaal 2 uur opstijven.
Strooi voor het serveren een dun laagje cacao er over heen.
Materialen
Een (staaf)mixer Mengkom Houten spatel of pollepel Lage, rechthoekige (glazen) schaal