'Pissaladière', van Claudia

Brood/sandwiches, Bijgerecht, 4 personen, Frans.

Laatst aangepast: 21-02-2020 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg uien, gehakt en ......

Bereiden

Deze specialiteit uit Nice heeft veel te danken aan buurland Italië. Hij is te vergelijken met een uienpizza, en hoewel hij traditioneel bereid wordt met brooddeeg , is korstdeeg er evengoed voor geschikt. - Voor de vulling: 1 kg uien, gehakt 100 ml olijfolie 12 ansjovisfilets 2 tomaten in plakjes 20 ontpitte zwarte olijven zout en peper - Bak de uien in ongeveer een halfuur of langer op laag vuur in de olijfolie tot ze zacht zijn, maar niet bruin. - Rol brooddeeg dun uit tot een grote ronde plak en leg die op een ingevette bakplaat of gebruik een voorgebakken taartbodem van korstdeeg. Bedek het deeg helemaal met ui. - Leg de ansjovis er in een stervorm op met daartussen plakjes tomaat, zwarte olijven en knoflook, of maak een kriskraspatroon met de ansjovis. - Bestrooi alles met zout en peper, druppel er wat olie over en zet de taart 20 minuten in de oven op 200° schakel, wanneer u brooddeeg gebruikt, de oven daarna terug naar 150° voor nog eens 20 minuten. - Variatie: Voeg 3 gehakte teentjes knoflook en 4 ontvelde, gehakte tomaten aan de zachte uien toe en bak alles met zout en peper.

Bronvermelding