Bifteki

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 29-03-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram varkensgehakt
  • 500 gram lamsgehakt
  • 1 bosje peterselie
  • gedroogde munt
  • knoflook
  • zout
  • beetje bouillon
  • zwarte peper
  • olijfolie
  • feta

Bereiden

Meng het gehakt met de knoflook, zout ( flink zout!! ) en kruiden Goed mengen, even laten rusten en op smaak laten komen. ( niet in de koelkast! ) Half uurtje later pak je de kom, en proef je. Neem een kopje fond/bouillion en meng dit erdoor. Als elke druppel vocht is opgenomen en je gehakt mooi luchtig is, ga je boetseren. Smeer je handen in mijn olijfolie, pak een stuk gehakt en draai er een bal van Druk 'm iets plat en grill hem De feta-variant is niet veel anders. Pak een stuk gehakt en een stuk feta, maak een dikke bal van het gehakt, druk er de feta in en maak 'm weer dicht en rond. Iets langwerpig draaien en dan iets platdrukken ( niet te hard!! ) gooi op de grill

Bronvermelding