Bloemkoolschotel met ham, ei en kerriesaus

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 29-03-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 st bloemkool
  • 4 st eieren
  • 40 gr boter
  • 1 st gesnipperde ui
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 zakje kerriesaus
  • 250 ml melk
  • 200 gr hamreepjes
  • 2 el gehakte peterselie
  • 1 teen knoflook
  • 1 el currypasta
  • zout, peper

Bereiden

Kook de bloemkoolroosjes in water met zout in ca. 12-15 min gaar. Kook de eieren in 10 minuten hard. Pel en hak ze fijn. Verhit de boter, voeg ui, currypasta en knoflook toe en roerbak ca. 2 minuten. Giet de bloemkool af en voeg dit samen met de hamreepjes aan het uimengsel toe. Voeg de kerriepoeder toe en roerbak het geheel nog enkele minuten. Bereid de kerriesaus met de melk volgens de verpakking. Schep het bloemkoolmengsel op de borden, schenk de saus er over en bestrooi met het gehakte ei en peterselie. Lekker met gebakken aardappels of rösti. Zonder aardappels genoeg voor 2 personen.

Bronvermelding