6 Amuses voor je gasten

Anders, Hapje, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 19 keer bewaard

Ingrediënten

  • courgette

Bereiden

Frisse wraps (20 stuks) 4 bloemtortilla’s 4 tomaten, in blokjes 1 klein blikje maïs 35 g rucola 75 ml volle kwark 1 eetlepel mayonaise 1 el komijnpoeder zout, peper. cocktailprikkers Verwarm de tortilla’s aan beide zijden 1 minuut in een koekenpan en laat ze afkoelen. Meng de tomaten en de maïs. Meng de yoghurt met de mayonaise en komijn, breng op smaak met zout en peper. Verdeel de rucola over het midden van tortilla’s. Leg daar het tomaten-maïsmengsel overheen. Giet daarover de yoghurt. Vouw de zijkanten een klein beetje naar binnen en rol de tortilla op. Verdeel elke tortilla in vieren, steek in elk stukje een cocktailprikker. ================================================= Gevulde paprika (voor 2 personen) 1 flinke rode paprika, doormidden, zaadlijsten verwijderd 250 g champignons, in plakjes 2 tenen knoflook, in stukjes 125 ml crème fraiche 2 tl oregano 2 tl rozemarijn 4l el geraspte kaas 1 el olie zout, peper Verwarm de oven voor op 190 graden. Verwarm de olie in een koekenpan, bak de champignons in 10 minuten gaar, haal van het vuur, roer de knoflook, rozemarijn, oregano, crème fraiche en kaas er doorheen en breng op smaak met zout en peper. Vul de paprika met dit mengsel. Leg 30 minuten in de oven. ----------------------------------------------------------------------------------- Witlofschuitjes met blauwe-kaasdip (voor 8 personen) 150 g blauwe kaas 125 g volle kwark 3 stronken witlof bieslook ter garnering peper Meng de kwark met de blauwe kaas. Vul de blaadjes van de witlof met de blauwe kaasvulling. Garneer met sprietjes bieslook en versgemalen zwarte peper. ================================================= Biet met mierikswortelroom (voor 2 personen) 2 kleine bieten, geschild 75 g roomkaas 1-3 tl mierikswortel Zout, peper Optioneel: 2 el vers gesneden bieslook Kook de bieten. Snij ze elk in 4 plakjes. Mix de roomkaas met de mierikswortel en eventueel de bieslook, gebruik de mierikswortel naar smaak. Breng op smaak met zout en peper. Besmeer alle plakjes op twee na met het roomkaasmengsel. Bouw twee bietentorentjes en leg de plakjes zonder room bovenop ================================================= Gegrilde courgetterolletjes (voor 6 personen) 1 rechte courgette, in 6 plakken in de lengte 30 g rucola 50 g kruidenroomkaas 6 cocktailprikkers zout, peper optioneel: tabasco Gril de courgettelinten in een grillpan aan beide kanten in een minuut of 7 gaar. Laat afkoelen. Besmeer ze met de kruidenroomkaas, strooi er wat zout en peper over en eventueel een beetje tabasco. Verdeel de rucola overdwars over het midden van de courgetteplakken. Rol elke plak op en zet vast met een prikker. ================================================ Quesadilla (voor 4 personen) 3 bloemtortilla’s 4 bosuitjes, in rinngetjes 50 g worteltjes, geraspt 15 g koriander 100 g geraspte kaas 2 tl jalapeno-ringetjes of 1 Spaanse peper, fijngehakt 125 ml zure room zout, peper Beleg 1 tortilla met kaas. Leg er een tortilla op. Beleg die tweede met de bosuitjes en wortels. Leg de derde tortilla erop. Verhit een koekenpan op matig vuur, leg de tortilla’s erin, druk goed aan en bak vier minuten, dan weer goed aandrukken, omdraaien en nog drie minuten verhitten. Intussen de zure room, jalapaneno-ringetjes en koriander mengen, op smaak brengen met zout en peper. Snij de quesadilla in vier stukken en doe wat room op elk stuk. bron Vegatopia

Bronvermelding