Menu
Zalm uit de oven
Ingrediënten
- 3 stukken ontvelde zalmfilet
- 1 dl zonnebloemolie
- 3/4 dl olijfolie
- 1/2 el gemalen korianderzaad
- 1/2 tl gemalen witte peperkorrels
- 12 basilicumblaadjes
- 3 takjes tijm
- 1 teentje fijngesneden knoflook
- 100 gr wortel in blokjes
- 100 gr bleekselderij in blokjes
- 3 el fingesneden bieslook
Bereiden
Voorbereiding (moet ten minste 3-4 uur van tevoren):
Meng in een ondiepe schaal beide oliesoorten met de koriander, peper, basilicum, tijm en knoflook. Dompel de stukken zalm in deze marinade en zet de schaal afgedekt 3-4 uur in de koelkast.
Bereiding:
Haal de stukken zalm uit de marinade en laat de vis op kamertemperatuur komen. Spreid de wortel en bleekselderij uit in de braadslede en leg de stukken vis erop. Laat de zalm 8-10 min. garen in een voorverwarmde oven op 110°C tot hij lauwwarm is. Kwast de vis tijdens het garen af en toe in met de marinadeolie. Bestrooi de zalm met bieslook en druppel er wat peterselie-olie over.