'Resoles', kruidige flensjes, verz. door Luce

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 31-01-2020 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • zelfrijzend bakmeel en ......

Bereiden

zelfrijzend bakmeel, melk, water, rundergehakt, mixgroenten, maïs, worteltjes van Bonduelle diepvries, selderij, knoflook, nootmuskaat, zout & peper, bouillonblokje, aardappelmeel, eiwit, paneermeel, olie - Olie in de pan heet laten worden, knoflook fruiten, gehaktmengsel erbij bakken de kruiden en bouillonblokje toevoegen. Goed doorbakken. De mixgroenten en selderij erbij doen. Als alles klaar is de substantie dikker maken d.m.v. een aardappelmeelpapje. Het mengsel in een vergiet laten afkoelen, het vocht eruit laten lopen en koud laten worden. - Ondertussen zelfrijzend bakmeel, eieren, melk en water vermengen tot een pannenkoekbeslag. Olie in de pan heet laten worden. Met een pollepel beslag in de pan laten lopen, dun uitspreiden. Het beslag maar aan een kant bakken tot het helemaal droog is. Met de handen van de rand af rollen en op een bord leggen, koud laten worden. - Het gehaktmengsel op een koud flensje leggen, een resoles vouwen als een envelop. De resoles door een papje van eiwit rollen, daarna door paneermeel. - Dichtplakken met hetzelfde mengsel als het pannenkoekbeslag.

Bronvermelding