Menu
Exotisch nagerecht met vers fruit
Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Laatst aangepast: 12-12-2005 | 3 keer bewaard
Ingrediënten
- 1 papaja
- 4 mandarijntjes
- 200 g mirabellen in pot
- 200 g litchi's in blik
- 6 eetl sinaasappellikeur
- 4 eetl zure room
- 2 eetl honing
- 2 eetl droge witte wijn
- 2 eetl mango-chutney (eerst zeven)
- 1/8 l slagroom
- 3 eetl suiker
- 35 g pistachenootjes, gehakt
Bereiden
Schil de papaja en verdeel het vruchtvlees in kleine blokjes van 1 1/2 cm. Met een meloensteker zou u ook bolletjes kunnen maken.
Laat de litchi's uitlekken, snij doormidden en doe ze met de mirabellen in een kom.
Pel de mandarijnen, haal partjes uit elkaar en haal de vliesjes er vanaf.
Voeg de mandarijnpartjes aan de andere vruchten toe maar hoe er een stuk of acht over voor garnering.
Schenk de Benedictine over de vruchten en zet de kom een half uurtje in de koelkast.
Doe in een kom: de zure room, honing, wijn en gezeefde mangochuyney. Roer dit tot een mooie gladde saus.
Sla de slagroom stijf met suiker.
Verdeel de vruchtensla over 4 mooie glazen met wijde opening en verdeel de saus er met een lepel overheen.
Garneer met een toef slagroom, de achtergehouden mandarijnpartjes en bestrooi met pistachenootjes.
Bronvermelding
Bron onbekend