'Eenvoudige Paté', verz. door Marelie

Anders, Voorgerecht, 8 personen, Frans.

Laatst aangepast: 07-11-2019 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 650 g kippenlever en ......

Bereiden

650 g kippenlever 1 eetl olie 1 klein bosje verse tijm 1 teentje knoflook 125 ml slagroom 2 eetl cognac snufje nootmuskaat zout en vers gemalen - Verwarm de oven op 180°(hetelucht 160°). Maak de kippenlevers schoon, verwijder eventueel adertjes en dep de levertjes met keukenpapier droog. Vet de cakevorm in met olie. Ris de tijmblaadjes en pel de knoflook. Pureer de kippenlever met de eieren, slagroom, cognac, nootmuskaat, tijm, knoflook en wat peper en zout. Schenk de leverpuree in de cakevorm. - Plaats de cakevorm in een braadslede gevuld met 5 cm warm water. Laat de paté midden in de oven in ca 1½ uur gaar worden. Laat de paté afkoelen en zet de paté 1 nacht in de koelkast. Maak de randen los met een mes en stort de paté op een schaal.

Materialen

cakevorm (inhoud 1½ liter) .........

Bronvermelding