Chocolade-borstplaat taart

Gebak, Hapje, 12 personen, Anders.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 50 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 g boter
  • 200 g grof gehakte pure chocolade
  • 375 g basterdsuiker
  • 62.5 ml whiskey
  • 250 ml heet water
  • 375 g zelfrijzend bakmeel
  • 125 g bloem
  • 125 g cacao
  • 2 geklopte eieren
  • cacao en poedersuiker voor de garnering
  • 250 g basterdsuiker (voor de borstplaat)
  • 5 el slagroom (voor de borstplaat)
  • 5 el water (voor de borstplaat)

Bereiden

* Verwarm de oven voor op 150 C. Bestrijk de twee bakvormen met gesmolten boter of olie en bekleed de bodem met bakpapier. * Smelt de boter in een pan. Voeg chocolade, suiker, whiskey en heet water toe en roer tot het mengsel glad is. Even laten afkoelen en in een kom doen. * Zeef er het meel, de bloem en de cacao doorheen tot het glad is, dan de eieren toevoegen. * Giet het beslag in de bakvormen en bak de taarten 45 min. of tot ze stevig zijn. * Laat ze in de bakvorm afkoelen. * Maak ondertussen de borstplaat. Basterdsuiker, slagroom en water in een pannetje laten koken, minimaal 15 min. Je kunt zien of de borstplaat dik genoeg is door af en toe een klein beetje op een koude lepel te gieten, te laten koelen en dan moet het haast niet van de lepel lopen. Dan kun je het van het vuur halen. Je moet het snel verwerken op de taart, anders wordt het te hard. * Doe het borstplaatmengsel op een taart en leg de andere taart er bovenop. * Bestrooi de taart met een mengsel van gezeefde cacao en poedersuiker.

Materialen

twee bakvormen van 20 cm doorsnede, bakpapier, pannetje, roergerei

Bronvermelding