Gerookte zalm : Clubsandwich met zalm en kruidenroomkaas en Sandwich Stockholm

Brood/sandwiches, Lunch, 2 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 22-08-2010 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • CLUBSANDWICH MET ZALM EN KRUIDENROOMKAAS
  • 6 sneetjes volkorenbrood
  • 1/2 kleine komkommer, in dunne plakjes
  • 6 cherry-/kerstomaatjes, gehalveerd
  • 2 lente-/bosuitjes, in ringetjes
  • 100 g kruidenroomkaas (of evt. naturel)
  • 200 g gerookte zalm
  • SANDWICH STOCKHOLM
  • 3 boterhammen
  • 1 ei
  • 1 plak ham, in reepjes
  • 1/2 sjalotje gesnipperd
  • boter
  • gerookte forel
  • gerookte zalm
  • 1 ei, hardgekookt
  • dille voor garnering

Bereiden

CLUBSANDWICH MET GEROOKTE ZALM EN KRUIDENROOMKAAS : Rooster het brood licht en besmeer ze met de kruidenroomkaas. Verdeel over 4 sneetjes de komkommerplakjes en de uitjes en daarop de zalm en de tomaatjes. Leg steeds 2 sneetjes op elkaar en dek af met de laatste 2 sneetjes met de besmeerde kant naar beneden. Snijd de sandwiches diagonaal door en zet ze vast met een satéprikker. SANDWICH STOCKHOLM : Rooster de boterhammen. Roerbak het ei met de ham en sjalot in wat boter, en leg de helft op een boterham. Leg er een boterham op en bedek met rest van het roergebakken ei en gerookte forel. Leg de laatste boterham erop en leg daarop gerookte zam en plakjes ei. Snijd de korsten van de boterhammen, en snijd ze in 4 vierkantjes. Garneer met dille.

Materialen

Satéprikkers

Bronvermelding