Blij broodje (krokante bapaobroodjes)

Brood/sandwiches, Lunch, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 8 minuten,

Laatst aangepast: 08-05-2009 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram gehakt
  • 1,5 theelepel satekruiden
  • 1/2 eetlepel verse gember, fijngehakt
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 1 theelepel sambal badjak
  • 6 kleine of 4 grote afbak pistolets
  • 2 eetlepels olie of vloeibaar bak en braadproduct
  • zoete chilisaus

Bereiden

VOORBEREIDEN: Verhit in een kleine koekenpan de olie en roerbak het gehakt goudbruin. Strooi tijdens het bakken de satekruiden en naar smaak zout over het gehakt. Voeg de gember, ui , en de knoflook toe en bak alles zachtjes 4 minuten. Roer de pindakaas en 2 eetlepels water erdoor en roer alles glad. Breng pittig op smaak met sambal. Laat het gehakt iets afkoelen. Snijd de broodjes voor 3/4 in en pluk er wat broodkruim uit. Verdeel het gehakt over de broodjes en druk ze weer dicht. Bewaar ze tot gebruik op een koele plaats. BEREIDEN: Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de broodjes op en bakplaat , schuif deze in de oven en bak de broodjes in ca. 8 minuten bruin. Serveer de broodjes warm. Lekker met zoete chilisaus. Ook lekker als borrelhapje neem dan i.p.v. pistolets mini afbakbroodjes

Bronvermelding