Oosters: Fu yong hai

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 27-10-2018 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • zout, peper
  • 3 lp. zonnenbloem-of archideolie
  • 1 ui
  • 1 tlp. dahje (gemberpoeder)
  • 1 teen knoflook
  • 50 gr. champignons
  • 100 gr. gekookte kip en/of 50 gr. gekookte ham
  • 50 gr. gepelde garnalen
  • 2 bosuitjes of klein preitje
  • SAUS:
  • 2 1/2 dl. kippenbouillon (van tablet)
  • 6 lp. tomatenketchup
  • 2 bolletjes gember, fijngehakt
  • 1 lp. gembernat
  • 1-2 lp. chilisaus
  • peper,zout
  • maizena

Bereiden

Eieren met zout en peper loskloppen. Alle overige ingredienten kleinsnijden. In wok de fijngehakte ui met dahjepoeder in 1 lp. olie fruiten. Dan de rest even meebakken. In kom af laten koelen. Onder eieren mengen. In wok 2 lp. olie verwarmen en het eimengsel zachtjes bakken. Leg er een deksel half op. De omelet mag niét bruin worden! Als de bovenkant bijna gestold is, de omelet dubbelklappen en verder gaar laten worden. Terwijl de omelet gaart de saus maken. Saus: Doe alle ingredienten voor de saus in een (steel)pan en breng aan de kook. Binden met maizena of aardappelmeel tot gewenste dikte. Giet de saus over de omelet.

Materialen

wok of grote braadpan

Bronvermelding