Fechenheimer aardappeltaart

Gebak, Brunch, 4 personen, Wereldkeuken.
Wachten: 60 minuten, Bereiding: 120 minuten,

Laatst aangepast: 03-12-2005 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gr aardappelen v/d vorige dag
  • 3 st eieren
  • 100 gr boter
  • 175 gr suiker
  • 1 snufje zout
  • 2a3 druppels amandelaroma
  • 1 st citroen de sap en rasp
  • 250 gr bloem
  • 0,5 zakje bakpoeder
  • boter voor springvorm

Bereiden

Druk de aardappelen door een zeef en splits de eieren. SLa de boter met de suiker en de eierdooiers schuimig. Voeg zout, amandelaroma, citroensap en -schil toe en roer dan langzaam de bloem en het bakpoeder erdoor. Schep de massa door de aardappelkruim. Sla eiwitten stijf en schep ze voorzichtig door het deeg. Vet een spreingvorm in en bestrooi deze met paneermeel. Doe het deeg in de vorm en strijk het glad. Bak de taart ca 1 uur in een voorverwarmde oven op 175 graden.

Materialen

springvorm

Bronvermelding