Menu
'Pastelon met kip', van Astrid
Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Laatst aangepast: 13-03-2016 | 4 keer bewaard
Ingrediënten
- 12 rijpe bakbananen en .....
Bereiden
12 rijpe bakbananen
4 eieren
200 g jonge kaas aan plakjes
2 dl room
2 uien, gesneden
300 g maïs
6 rijpe tomaten
500 cl plantaardige olie
600 g kipfilet
kerriepoeder
zout en peper
-
Schil de bananen, snijd ze in plakjes van ongeveer 3 mm dik, bak ze tot ze licht bruin zijn en laat ze uitlekken op een servetje of keukenpapier.
-
Bak de kipfilets met wat kerriepoeder, zout en peper.
Snijd ze vervolgens aan dunne plakjes en leg ze apart.
Fruit de uitjes en voeg de maïs, de tomaten, zout en peper toe. Zet de ingrediënten klaar en bouw de pastelon op als een soort lasagne in een ingevette ovenschaal. Steeds de banaan en dan weer een andere laag.
-
Klop de eieren met de room los en vul de ovenschaal zodat de pastelon net onderin staat.
Eindig met een laag kaas en schuif de pastelon in een oven van 200 ºC voor ongeveer 25 minuten.
Bronvermelding
Astrid