'Allerlei Gevulde Tomaatjes' (koud), verz. door Dana

Anders, Hapje, 6 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 13-12-2019 | 33 keer bewaard

Ingrediënten

  • tomaatjes en .......

Bereiden

Snijd van elk tomaatje een klein kapje af en bewaar het kapje. Hol het tomaatje met een lepeltje voorzichtig uit. Het tomaatje moet wel heel blijven. De tomaten nu met zout en peper bestrooien en ze op hun kop op keukenpapier zetten. - De inhoud van de tomaatjes bijvoorbeeld bewaren voor een soepje. - Kaas-mosterdprutje 200 g geraspte (belegen) kaas 3 eetl mayonaise 100 g roomkaas naturel 2 tl pittige mosterd wat gehakte peterselie - Vermeng de mayonaise, roomkaas en mosterd goed met elkaar. Roer hier de geraspte kaas en de peterselie door. Hiermee vul je de tomaatjes. - Rooster wat pinda's in een droge koekenpan goudbruin. Hak ze fijn. Roer dit met wat Parmezaanse kaas, wat pesto en wat roomkaas door elkaar. Hiermee vul je de tomaatjes. - 50 g Roquefort 4 kleine mooie rode tomaten 25 g crème fraîche - Gebruik de Roquefort direct als je deze uit de koelkast hebt gehaald, zodat deze makkelijk verpulvert in de foodprocessor. Meng de Roquefort met de crème fraîche, peper en klop dit tot een geheel met een mixer. Hiermee vul je de tomaatjes. Zet de gevulde tomaten een half uur in de koelkast om wat op te laten stijven. - 200 g roomkaas naturel, bijv. monchou 2 eetl mayonaise 2 eetl fijn geraspte uitjes ½ eetl Italiaanse kruiden 1 eetl verse groene kruiden 1 tl knoflookpoeder peper en zout - Roer de roomkaas met de rest van de ingrediënten door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Hiermee vul je de tomaatjes. Ook als smeerseltje op een stukje stokbrood is dit lekker. - 4 tomaten Maak een dressing van: 2 eetl olijfolie ½ eetl citroensap 200 g kipfilet (vleeswaren), in stukjes gesneden 1 tl gembersiroop 1 tl chilisaus - Roer in een kommetje de olie, het citroensap, gembersiroop en chilisaus tot een dressing. Leg de kipfilet in de dressing en laat dit 30 minuten in de koelkast marineren. Het kippenvlees is nu klaar om de tomaatjes mee te vullen.

Bronvermelding