Menu
Zalm met groene saus en rucola
Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 10 minuten,
Laatst aangepast: 04-05-2007 | 3 keer bewaard
Ingrediënten
- 1 grote teen Knoflook
- 4 takjes Peterselie
- 1/2 zakje Basilicum (vers)
- 1/2 eetlepel Kappertjes
- 2 Ansjovisfilets in olie
- 3 eetlepels Olijfolie
- Zout
- Peper
- 2 Zalmmoten (à 200 g.)
- 1 bakje Rucola (30g. )
Bereiden
Voorbereiden:
Knoflook pellen. Peterselie, blaadjes van Basilicum, ansjovis en knoflook klein snijden. Kappertjes toevoegen en tot een grove puree malen. 2 Eetlepels olie erdoor mengen. Salsa op smaak brengen met peper.
Bereiden:
Zalmfilets halveren en bestrooien met zout en peper. In pan ( met anti-aanbaklaag) rest van olie verhitten. Zalmfilets in ca. 6 minuten gaarbakken, halverwege keren.
Rucola en salsa over vier borden verdelen. Zalmfilets ernaast leggen.
Serveren met tagliatelle en tomatensla
Bronvermelding
Bron onbekend