Zalm met groene saus en rucola

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 04-05-2007 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 grote teen Knoflook
  • 4 takjes Peterselie
  • 1/2 zakje Basilicum (vers)
  • 1/2 eetlepel Kappertjes
  • 2 Ansjovisfilets in olie
  • 3 eetlepels Olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • 2 Zalmmoten (à 200 g.)
  • 1 bakje Rucola (30g. )

Bereiden

Voorbereiden: Knoflook pellen. Peterselie, blaadjes van Basilicum, ansjovis en knoflook klein snijden. Kappertjes toevoegen en tot een grove puree malen. 2 Eetlepels olie erdoor mengen. Salsa op smaak brengen met peper. Bereiden: Zalmfilets halveren en bestrooien met zout en peper. In pan ( met anti-aanbaklaag) rest van olie verhitten. Zalmfilets in ca. 6 minuten gaarbakken, halverwege keren. Rucola en salsa over vier borden verdelen. Zalmfilets ernaast leggen. Serveren met tagliatelle en tomatensla

Bronvermelding