'Ovenschotel met prei en witlof', van Albert

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 04-06-2020 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • zilvervliesrijst en .......

Bereiden

zilvervliesrijst 2 witlof 2 uien knoflook 2 prei roomboter, liefst ongezouten 1 rode paprika oude kaas komijn of oregano - Zet een rijstpan op hoog vuur voor 3/4 gevuld met water. Een diameter van 20 cm is goed. Vul twee kopjes met zilvervliesrijst. Zet een pan op hoog vuur voor ½ gevuld met water. Snijd de uiteinden van de witlof af. Snijd wat knoflook, ui en prei fijn. - Het water in beide pannen kookt! Kiep de rijst in een keer in de pan en stem het vuur af op zachtjes borrelen. Leg beide witlof in de pan met de deksel half toe. Laat het net koken. Zet een vleespan met een klont roomboter op laag vuur. Fruit de knoflook, ui en prei in de vleespan. Snijd een rode paprika. - Doe knoflook, ui en prei in een bakje. Fruit de paprika in de vleespan op een laag pitje. Gebruik maar een beetje boter, de pan is nog vet. De witlof is goed. Leg ze in een vergiet boven een uitlekschaal. Leg er een zwaar voorwerp op. Snijd wat oude kaas in plakken. - Zet de oven op 220° Giet de rijst af. De kooktijd is korter omdat het de oven ingaat. Kiep de rijst in een platte ovenschaal. Leg er de knoflook, ui en prei op. - Leg de witlof er op met de kaasplakken erbovenop. Strooi de paprika er rond omheen. Niet teveel komijn gebruiken! Met oregano mag je wat scheutiger zijn. 20 minuten in de oven en direct serveren.

Bronvermelding