Menu
Surinaamse Pindasoep (Pinda Bravoe)
Ingrediënten
- 1 Prei
- 2 aardappelen
- 20 gram boter
- 1-2 eetl Sambal
- 1 pot kippenbouillon met stukjes kip
- 6-8 eetl. pindakaas
- 2 eetl ketjap manis
- 1 hardgekookt ei
- 2 eetl fijngehakte bladselderij
- zout, peper
- 1 pakje Santen (kokosmelk)
- 1 Banaan
Bereiden
Maak de groenten schoon, snijd het witte en lichtgroene gedeelte van de prei in smalle ringen en de aardappelen in kleine blokjes.
Smelt de boter in een grote pan en fruit de preiringen en de aardappelblokjes ca. 2 min.; roer af en toe.
Voeg de sambal toe, schenk de bouillon en ca. 8 dl water erbij. Breng de vloeistof aan de kook en laat de soep zachtjes ca. 5 min. koken.
Snijd intussen de stukjes kip van de bouillon in kleine stukjes en roer ze door de soep. Roer de pindakaas en de ketjap door de soep en breng hem op smaak met zout, peper en eventueel nog wat sambal. Laat de soep door en door warm worden.
Hak intussen het hardgekookte ei in kleine stukjes.
Garneer de soep met het fijngehakte ei en banaan en - eventueel - de fijngehakte peperselie.