Warm chocoladetaartje met mintroom

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Frans.

Laatst aangepast: 01-12-2010 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • eieren

Bereiden

2 eieren 25 gram suiker zout 100 gram puur chocolade 100 gram boter 30 gram bloem poedersuiker granaatappel 1 dl slagroom 1 eetl. suiker 3 eetl. creme de mint mint Verwarm de oven voor op 200°C. Steelpan met water aan de kook brengen (voor au bain marie). Doe de chocolade in een kleine steelpan en voeg daar kleine stukjes boter aan toe. Zet het steelpannetje met de chocolade en de boter in de grotere steelpan met kokend water (au bain marie). Laat de chocolade al roerende smelten. Doe de eieren en de suiker in een kom en klop dit schuimig. Klop daarna de bloem en een snufje zout erdoor. Voeg de gesmolten chocolade toe aan het eimengsel en roer alles tot een gladde massa. Vet de ovenschaaltjes in met boter en bestuif ze met bloem. Verdeel de chocolademassa over de ovenschaaltjes. Bak het taartje ca. 12 minuten, zodat de buitenkant stevig is, maar het binnenste wel vloeibaar en heet is. Mintroom Klop de slagroom op met de suiker en de crème de mint. Snij de mint blaadjes in dunne reepjes.

Materialen

Ovenschaaltjes Kom Garde Mes Houten lepel Steelpannen

Bronvermelding