Appeltaart met bitterkoekjes

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 29 keer bewaard

Ingrediënten

  • bitterkoekjes

Bereiden

Voor het deeg: 200 g bloem 1 tl bakpoeder 125 g suiker 1 zakje vanillesuiker 1/2 ei 125 g zachte boter, in klontjes 1 tl kaneel 3-4 el paneermeel Voor de vulling: 200 g bitterkoekjes, verkruimeld 3 borrelglaasjes apfelkorn 1 kg zachtzure appels 75 g donkere basterdsuiker 1 tl kaneel 1 tl citroensap 1/2 ei 1 tl melk Hulpmiddelen: Springvorm van ca. 24 cm ?, ingevet. Voorbereiding: Bereidingswijze: Doe de bloem, bakpoeder, suiker, vanillesuiker, ei, boter en kaneel in een kom en kneed het mengsel snel tot een soepel deeg. Laat het deeg ca. 1,5 uur in de koelkast rusten. Laat de verkruimelde bitterkoekjes ca. 30 min. weken in de apfelkorn. Schil de appels, snijd ze in blokjes en meng met de basterdsuiker, kaneel en citroensap. Roer ook het bitterkoekjesmengsel erdoor. Verwarm de oven voor op 200?C. Rol 3/4 deel van het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot een cirkel van ca. 30 cm doorsnede. Bekleed de vorm met het deeg en strooi het paneermeel op de deegbodem. Schep het appelmengsel in de vorm. Rol de rest van het deeg uit tot lange dunne repen en leg die repen als een raster op de vulling. Klop het ei los met de melk en bestrijk het deegraster en de deegrand hiermee. Bak de taart in 60-70 min. lichtbruin en gaar in het midden van de oven.

Bronvermelding