Aardappel-lasagne met zalm

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Wachten: 25 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 28-05-2009 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • 700 gram superbintjes
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 winterpeen
  • 150 gram gerookte zalmsnippers
  • 125 gram roomkaas met kruiden
  • 3.5 dl slagroom
  • 1.5 dl melk
  • 1 dl zonnebloemolie plus extra voor invetten.
  • vers gemalen peper en zout

Bereiden

Verwarm de oven voor op 190 graden. Borstel de aardappelen onder stroment water schoon en snijd ze in plakken. Schenk de helft van de zonnebloemolie op de bakplaat van de oven.Was de courgette, aubergine en de wortel. Snijd ze in lange plakken en leg de groenten en aardappelen op de bakplaat en bestrooi ze met zout en peper. Schenk de rest van de zonnebloemolie erover. Laat de groenten en aardappelen in ca. 25 min. zacht worden midden in de oven. Vet de ovenschaal in . Meng de melk met de slagroom en de roomkaas en schenk de helft ervan op de bodem van de ovenschaal. Leg de helft van de aardappel,courgette, aubergine en wortelplakken op elkaar en verdeel de zalmsnippers erover. Dek het geheel af met de rest van de aardappel en groenteplakken. Verdeel de rest van het roommengsel erover. Bestrooi de schotel rijkelijk met peper en laat hem midden in de oven in ca. 10 min. warm worden. eet smakelijk.

Materialen

ovenschaal oven borstel bakplaat

Bronvermelding