Menu
Kruidige kalfsstoof met tuttifrutti
Ingrediënten
- 600 gr kalfslappen
- zout en peper
- 2 el bloem
- 2 el vloeibare boter
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 1/2 tl kruidnagelpoeder
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1 tl mosterd
- 1 laurierblad
- 1 flesje bruin bier
- 1 el bruine suiker
- 400 gr tuttifrutti
- 1 plak ontbijtkoek
Bereiden
Snij het vlees in blokjes van ca. 3 cm, bestrooi ze met zout en peper en de bloem. Schud alles door elkaar zodat al het vlees met een laagje bloem is bedekt. Verwarm de boter in een hoge braadpan en bak hierin het vlees in porties om en om aan.
Haal al het vlees uit de pan en bak de ui en knoflook in het braadvet aan. Roer gelijk de aanbaksels los in de pan en voeg de specerijen toe, de mosterd, laurier, bier en suiker en breng aan de kook. Doe het vlees met de tuttifrutti in de saus en laat dit 1,5 uur op zacht vuur met het deksel op de pan stoven. Kijk af en toe of het vlees nog genoeg vocht heeft en voeg anders wat water toe.
Verkruimel de ontbijtkoek het laatste kwartier boven de pan en roer door, breng op smaak met peper en zout en eventueel nog wat mosterd. Laat de saus nu zonder deksel nog een kwartier zacht pruttelen zodat ze kan binden. Lekker met aardappelpuree en groenten.