Penne al Salmone di Janini

Pasta, Hoofdgerecht, 6 personen, Mediterraan.

Laatst aangepast: 26-11-2005 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 kleine uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 potje groene pepers op water
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl grof gemalen zwarte peper
  • 2 bekertjes crème fraîche
  • 2 glazen droge witte wijn
  • 12 plakken gerookte zalm
  • 1 pak penne

Bereiden

Snipper de uien en knoflook. Laat de groene pepertjes uitlekken, vang een klein beetje sap op. Verhit de olijfolie en bak hierin de knoflook. Haal de knoflook uit de pan wanneer hij bruin is en fruit vervolgens de uien 2 minuten. Voeg de pepertjes toe, samen met de peper en de knoflook. Voeg het opgevangen pepersap toe en laat dit mengsel ± 10 minuten pruttelen. Roer af en toe door. Voeg na 10 minuten de crème fraîche toe en blijf roeren tot een glad geheel. Voeg dan in delen de wijn toe, proef tussendoor voor de juiste smaak. Laat nog ± 10 minuten pruttelen. Kook ondertussen de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en doe tegen het einde van de kooktijd een scheutje olijfolie in het water. Giet de pasta af. Snijd de zalm in stukjes en roer ze door de saus. Na ± 5 minuten is de zalm gaar. Schep de penne op borden en verdeel de saus erover.

Bronvermelding