Menu
Teriyaki van zwaardvis
Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Fusion.
Voorbereiding: 5 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 10 minuten,
Laatst aangepast: 24-11-2005 | 4 keer bewaard
Ingrediënten
- 1 st gemberwortel
- 3 el japanse sojasaus
- 3 el sake of droge sherry
- 1,5 el suiker
- 1,5 el japanse rijstazijn
- 2 st zwaardvisfilet
- 1,5 el olie
- 2 toeven daikonkers
Bereiden
VOORBEREIDEN: schil de gemberwortel en raspt hem fijn boven eenkom. Roer de sojasaus, de sake,de suiker, en de rijstazijn er door. Leg de filets erin en laat ze, afgedekt, minstens 1 uur in de koelkast marineren. BEREIDEN: verhit de olie in een braadpan met antiaanbaklaag. Neem de visfilets uit de marinade en laat ze even uitdruppen.. Bak de vis in hete olie in ca 3 min bijna gaar. Leg de filets op een schaal en dek de vis af met aluminiumfolie. Schenk de marinade in de pan. Kook de marinade in ca 5 min tot een licht stroperige saus. Haal de vis voorzichtig door de saus. Leg de vis op 2 borden. Garneer met daikonkers.
Bronvermelding
Bron onbekend