'Vietnamese loempia's 2', verz. door Wim

Anders, Hapje, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 11-04-2019 | 17 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 vellen fillodeeg en .....

Bereiden

8 vellen fillodeeg (pak à 10 vellen) 4 bosuitjes 1 cm verse gemberwortel ½ winterpeen (circa 200 g) 2 eetl olie en olie voor bestrijken frituurolie 1 teentje knoflook 100 g taugé 100 g garnalen (blik à 200 g) 2 eetl sojasaus keukenpapier - Ontdooi de vellen fillodeeg volgens de gebruiksaanwijzing. Was de bosuitjes en snijd ze in smalle ringetjes. Schil de gember en hak hem zeer fijn. Schil de winterpeen en snijd hem in flinterdunne reepjes (julienne). - Verhit 2 eetl olie in een wok. Pel de knoflook en pers hem boven de olie uit. Voeg de gember, winterpeen en de bosui toe en roerbak circa 2 minuten. Voeg de taugé en de garnalen toe en roerbak nog circa 1 minuut. - Breng de groente verder op smaak met de sojasaus en laat het mengsel enigszins afkoelen. Halveer de vellen fillodeeg in de breedte en bestrijk het deeg met olie. - Schep steeds 1 flinke eetl van het groentemengsel op een deegvel. Sla de zijkanten van het deeg naar binnen en rol het deeg op tot 16 loempia's. Bestrijk de buitenkant van de loempia met olie. Verhit de frituurolie tot er een witte damp vanaf komt (circa 180ºC). - Frituur de loempiaatjes met 4 stuks tegelijk in circa 3 minuten goudbruin en knapperig. Lekker met sojasaus of chilisaus.

Bronvermelding